Opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige
Doelgroep De opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige leidt op voor het landelijk erkende SVMNIVO-examen. De opleiding is niet alleen bedoeld voor degenen die een functie zoeken in de makelaardij, maar in principe voor iedereen die zich bezig houdt met koop en verkoop, huur en verhuur, hypotheken, assurantiën, specifieke overeenkomsten etc., zowel op het gebied van woningen, bedrijfsonroerend goed als agrarisch onroerend goed. Hiermee worden bedoeld functionarissen die werkzaam zijn binnen het bank- en verzekeringswezen, bij waterschappen, gemeentes, provincies en dergelijke. De opleiding is echter ook bedoeld voor personen die op dit moment niet direct werkzaam zijn in de branche, maar zich er wel graag in willen verdiepen. Structuur en inhoud Binnen de opleiding wordt een vijftal modules behandeld: Bouwkunde, Privaatrecht, Publiekrecht, Financiën & Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie. Aanvullend op deze opleiding kan gekozen worden voor een specialisatiemodule per kamer. Hieronder worden de modules nader omschreven.
Aanvullend hierop kan gekozen worden voor de cursus Praktijkleer Wonen of Agrarisch en Landelijk Vastgoed & Rentmeester (ALV&R). .
Toelatingseisen Het staat een ieder vrij de opleiding te volgen. Om de opleiding echter met succes te kunnen volgen, wordt minimaal MBO-4 werk- en denkniveau aanbevolen. Bij een afwijkende vooropleiding, opgedane praktijkervaring en dergelijke is overleg vooraf met de studiecoördinator gewenst. Lestijden, -dagen en locaties De opleiding omvat een tweetal studieseizoenen en wordt verzorgd in Heerenveen op de maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur gedurende de periode september - mei/juni. Studiebelasting en examens Naast de lesavonden heeft u gemiddeld ca 8 tot 10 uur per week nodig voor de bestudering van de theorie en het maken van opdrachten. Jaarlijks worden er twee of drie verschillende modules verzorgd. Het is mogelijk om op meerdere momenten per jaar te starten met de opleiding. De startmomenten zijn jaarlijks omstreeks begin september, begin november en halverwege januari. Neemt u voor de exacte startdata contact op met de studiecoördinator of bezoek de studiekalender. Begeleiding Met vragen, voor adviezen, hulp e.d. kunt u gedurende de opleiding te allen tijde terecht bij de studiecoördinator. Hij is het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Ook is het mogelijk de docenten die verbonden zijn aan de opleiding te raadplegen voor specifieke vragen over de betreffende module. Investering Voor de opleiding is het mogelijk per module in te schrijven. De volgende tarieven zijn van toepassing (excl. BTW):
Alle genoemde kosten zijn inclusief:
maar exclusief:
De studieboeken worden in beginsel via OTS InterStudie besteld. Een groot aantal is namelijk niet via de reguliere boekhandel verkrijgbaar. Daarnaast heeft u voor de juridische modules tevens een wettenverzameling nodig. De kosten hiervan bedragen éénmalig ± € 80,-. Met uw inschrijving geeft u OTS InterStudie opdracht zorg te dragen voor de te bestellen boeken. Meer informatie Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met de heer J.W. Ots, studiecoördinator VastgoedTrain van OTS InterStudie, telefoon (0513) 636 090, of via e-mail: info@ots.nl.
Mogelijke vervolgstudies
|
» meer...