HTI opleiding Bouwkundig Keurder Woningen
Er is veel vraag naar gekwalificeerd personeel binnen het vakgebied van onderhoud, beheer en exploitatie van vastgoed, waaronder bouwkundig keurders woningen. De kwalitatieve bepaling van de bouwtechnische staat van een gebouw, met name woningen, wordt steeds belangrijker. Ook hypotheekverstrekkers vragen naar een weergave van de bouwtechnische kwaliteit in de vorm van een gedegen rapportage. Op korte termijn wordt dat zelfs een voorwaarde.
In samenwerking met het HTI heeft OTS InterStudie daarom de opleiding HTI Bouwkundig Keurder Woningen geïnitieerd. Met deze opleiding op hbo-niveau ontwikkelt u zichzelf tot een startbekwaam bouwkundig keurder woningen.
Doelgroep
De doelgroep voor de opleiding HTI Bouwkundig Keurder Woningen zijn functionarissen uit de bouw- en vastgoedsector die minimaal mbo-4 werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring hebben binnen het bouwkundige kader of in het technisch beoordelen, beheren en/of onderhouden van vastgoed.
Structuur en inhoud
Tijdens de opleiding ontwikkelt de deelnemer zich tot een bekwaam bouwkundig keurder woningen. De afgestudeerde HTI Bouwkundig Keurder Woningen is in staat om bestaande woningen technisch professioneel te beoordelen op minimale prestatie-eisen van de (toekomstige) gebruiker en/of wet-/regelgever.
De opleiding bestaat uit een viertal modules waarin theorie afgewisseld wordt met casuïstiek:
Het speelveld van de bouwkundig keurder woningen (2 dagen)
- Inleiding
- Het profiel van de bouwkundig keurder woningen
- Kennis van de organisatie
- Algemene voorwaarden
- Speelveld van de bouwkundig keurder woningen
- Soorten gebouwen
De bouwkundig keurder woningen als professional (2 dagen)
- Presenteren
- Communiceren
- Feedback geven en krijgen
- Onderzoeken
- Rapportages
De bouwtechnische kwaliteitsinspectie (2 dagen)
- Instrumenten
- Kengetallen
- NEN2767
- Technische kwaliteit (constructief, bouwfysisch, installatietechnisch)
De prestatie-eisen (2 dagen)
- Bouwgebreken en kwetsbare onderdelen
- Bouwbesluit
- Duurzaamheid / circulariteit
- Wat mag een toekomstige gebruiker verwachten?
Praktijkdag
Examen
Lestijden, -dagen en -locatie
De opleiding omvat 10 dagen. Tijdens de eerste les is een korte introductie waarop het studiemateriaal wordt uitgereikt en onderlinge kennismaking plaatsvindt. De opleiding wordt in Heerenveen verzorgd. Zie de studiekalender voor de exacte startdatum.
Begeleiding
Met vragen, voor adviezen, hulp e.d. kunt u gedurende de opleiding te allen tijde terecht bij de studiecoördinator. Hij is het eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Ook is het mogelijk de docenten die verbonden zijn aan de opleiding te raadplegen voor specifieke vragen over een bepaald onderwerp.
Investering
De kosten van de opleiding bedragen € 3.950,- (excl. BTW) per persoon. Deze kosten zijn inclusief:
- studiemateriaal
- koffie, thee en lunch
- mogelijkheid om tussentijds de docenten te raadplegen (‘helpdesk’ functie)
- examen
- praktijkdag
Meer informatie
Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met de heer J.W. Ots, studiecoördinator VastgoedTrain van OTS InterStudie, telefoon (0513) 636 090, of via e-mail: info@ots.nl.
Inschrijven
» meer...