Over OTS InterStudie

 

Achtergrond

De initiatiefnemer van OTS InterStudie heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van opleidingen en trainingen.

 

Jan Ots groeide op in de streek Westerwolde in het Zuidoosten van de provincie Groningen. Op dit moment woont en werkt hij reeds aan aantal jaren in Friesland. Hij studeerde in de periode 1992 - 1996 aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten, waar hij de richting Agrarische Bedrijfskunde volgde en zijn ingenieurstitel behaalde.

 

Na zijn afstuderen werkte hij als projectmedewerker bij de afdeling contractactiviteiten (Agrotransfer) van genoemde hogeschool. Binnen de unit Training & Opleiding werkte hij zowel inhoudelijk als organisatorisch aan diverse opleidingsvraagstukken. Deze waren in beginsel breed maar werden steeds nader gespecificeerd. Uiteindelijk resulteerde dit in de functie junior consultant en was hij voornamelijk actief met opleidingen en trainingen op het gebied van vastgoed.

 

Voorop stond altijd - en staat nog steeds - dat de organisatorische kant van een training minstens zo belangrijk is als de inhoud. Om dit verder te verwezenlijken is besloten om de activiteiten in het jaar 2000 te continueren onder de noemer OTS InterStudie, voornamelijk richtend op Noord- en Oost-Nederland. Inmiddels komen deelnemers uit het hele land naar Friesland.

 

Methode

De mensen achter OTS InterStudie hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs. Deels in regulier onderwijs, maar grootdeels in particulier onderwijs.

 

Bij onderwijs wordt nog steeds vaak gedacht aan het volgen van een opleiding en het behalen van een diploma. Nieuwe vormen als competentiegericht onderwijs hebben inmiddels hun intrede gedaan. Maar bepaalde vormen schieten soms te ver door. Het lijkt wel dat praktijk en omgaan met elkaar belangrijker zijn dan de achterliggende theoretische kennis. OTS InterStudie zoekt een middenweg.

 

De methode van OTS InterStudie houdt in dat u of jij als persoon centraal staat binnen de eigen scholingsbehoefte. Wij bieden niet alleen die ene opleiding om het gestelde doel te bereiken; u of jij bepaalt zelf hoe die weg wordt gevolgd. Dit doen wij in de vorm van opleidingen, trainingen, zelfstudiepakketten en studieboeken. Een totaalconcept dus, waarin u of jij zelf de weg bepaalt.

  

Vanaf het begin

Bij de oprichting verzorgde OTS InterStudie alleen de opleiding Makelaar-taxateur o.z. en de opleiding WOZ-taxateur in Sneek en Groningen. Inmiddels is het pakket opleidingen en het aantal leslocaties nogal uitgebreid, maar waarbij nog steeds vastgoed een belangrijk item is.

  

VastgoedTrain en WoonTrain

De vastgoedopleidingen en -trainingen van OTS InterStudie worden tegenwoordig samengevat onder de noemer VastgoedTrain. Deze zijn met name gericht op de certificering en hercertificering in het register van de stichting VastgoedCert en de permanente educatie van het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en de diverse brancheverenigingen.

 

Niet alleen de zakelijke kant van vastgoed is tegenwoordig belangrijk; ook steeds meer het gehele woongevoel en -genot. Kijk maar eens hoe woningen, voordat ze verkocht worden, eerst worden 'aangekleed' door een verkoopstylist(e). In dit kader heeft OTS InterStudie het pakket uitgebreid met WoonTrain dat zich meer op woonideeën richt.

 

StudieMedia

In 2006 is de internetboekhandel StudieMedia opgericht. De boekhandel levert aan cursisten en andere geïnteresseerden een breed scala boeken. In de webwinkel kunnen deze online besteld worden.

 

Daarnaast kunnen studenten boeken bestellen die ze voor school benodigd zijn. Dit kunnen alle boeken zijn. Deze bestellingen gaan buiten de webshop om.

 

Heida Zathe

In 2007 is OTS InterStudie verhuisd van Sneek naar Heerenveen. Het kantoor en de cursusruimtes zijn gevestigd in een voormalige boerderij 'Heida Zathe' genaamd. Deze ruimtes worden ook verhuurd aan derden.


In 2012 is een extra zaal op de eerste etage gerealiseerd. In 2016 is er een computerlokaal bij gebouwd, dat veelvuldig wordt verhuurd aan SeniorWeb. In 2017 is een atelier gerealiseerd dat gebruikt wordt voor schilderworkshops.

 

StudieTours

In 2014 is een touringcar aangeschaft t.b.v. diverse excursies binnen het opleidingsprogramma. De bus is ook te huur voor andere partijen die een dagje uit willen. Vooral scholen maken graag gebruik van de touringcar voor educatieve uitstapjes waaronder schoolreizen. StudieTours is een officieel touringcarbedrijf dat beschikt over alle wettelijke vergunningen voor commercieel personenvervoer.

 

Toetscentrum Heerenveen

In 2015 is COEL Toetscentrum Heerenveen opgericht. In het toetscentrum worden flexibele examens afgenomen op het gebied van makelaardij, financiële dienstverlening, boekhouden en meer.