Schoolschaatsen
In opdracht van Thialf verzorgt OTS StudieTours met ingang van schooljaar 2015-2016 het vervoer rondom schoolschaatsen.

Schaatsen is verweven in de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Nu er de laatste jaren regelmatiger natuurijs is geweest en blijkt dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft, wordt met het schoolschaatsen meer toegewerkt naar sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen meer aandacht zal zijn voor spelvormen/beleving en er zelfs een les zal zijn, waarin de beginselen van ijshockey zullen worden behandeld. 

Het schoolschaatsen in Thialf Heerenveen wordt aan basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 en het speciaal onderwijs in de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Súdwest Fryslân en De Fryske Marren aangeboden. Scholen uit andere gemeenten kunnen terecht in Leeuwarden.

 De lessencyclus bestaat uit 4 schaatslessen. Kinderen kunnen de les volgen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het schoolschaatsen kunt u terecht op de website van Thialf

Voor meer informatie over de vervoersmogelijkheden kunt u contact opnemen met Jan Ots, coördinator StudieTours van OTS InterStudie, telefoon (0513) 636 090, of via e-mail: studietours@ots.nl.