Verplichte opleiding NRVT Wonen

 

Voor NRVT kamer Wonen gold in 2020 een uitgebreid opleidingsprogramma met een omvang van 30 verplichte studiepunten. Dit programma stond geheel in het teken van het nieuwe model taxatierapport, welke vanaf 1 juli 2021 in gebruik wordt genomen. Bent of wordt u ingeschreven in het NRVT Wonen register voor 1 juni 2021, dan dient u dit programma ook te doorlopen. Voor inschrijving na 1 juni geldt dat u de tijd heeft tot 31 december 2021.

Het opleidingsprogramma
In samenwerking met KPE hebben wij een opleidingsprogramma opgesteld waarbij u slechts drie interactieve, praktijkgerichte cursusdagen volgt bij u in de regio. Deze dagen worden omlijst met praktijkopdrachten welke u thuis of op kantoor voorbereidt. U rondt de opleiding af met een beknopte toets waarin u laat zien dat u gedurende deze dagen uw kennis heeft verrijkt.

Tijdens deze opleiding leert u het nieuwe model taxatierapport kennen. Verder zal de focus vooral liggen op het vergroten van uw praktische kennis en vaardigheid op het gebied van bouwkunde en energetica. De nieuwe EVS 2020 zal uiteraard ook worden behandeld. Ter afronding volgt een afsluitende toets waarbij u uw eigen woning moet taxeren en dit rapport moet laten valideren door het validatie instituut. Gedurende dit opleidingsprogramma helpen wij u met de voorbereidingen van deze afsluitende toets!

Het nieuwe model taxatierapport
Vanaf 1 juli 2021 gaan we het nieuwe model taxatierapport gebruiken. Omdat er in het nieuwe model veel verandert - zowel qua structuur als qua inhoud - is door de toezichthouders een uitgebreid opleidingsprogramma verplicht gesteld. Dit opleidingsprogramma van KPE/OTS is goed voor een totale studiebelasting van 30 uur en brengt u volledig op de hoogte van het nieuwe model taxatierapport.

Extra: certificaat van het Hoger Technisch Instituut
Door onze samenwerking met KPE en het Hoger Technisch Instituut (HTI) uit Amsterdam ontvangt u na afloop van deze opleiding het certificaat “Bouwkundig keurder wonen A”, wat de basis is voor de opleiding bouwkundig keurder. Daarnaast wordt u kosteloos opgenomen in het register van HTI (registratie t.w.v. € 159,-).

 

Studiepunten/-uren

  • NRVT (Wonen): 30
  • VastgoedCert (Wonen): 6
  • VastgoedPRO: 30
  • RICS: 30

 

Prijs
€ 1.150,- excl. BTW compleet (bestaande relaties ontvangen 10% korting)

 

Locaties en data 2021

Zie hiervoor het inschrijfformulier.